5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârların Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 3. maddesinin a bendinde ‘‘Esnaf ve sanatkâr: İster gezici ister sabit bir mekânda bulunsun, Esnaf ve Sanatkâr ile Tacir ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulunca belirlenen esnaf ve sanatkâr meslek kollarına dâhil olup, ekonomik faaliyetini sermayesi ile birlikte bedenî çalışmasına dayandıran ve kazancı tacir veya sanayici niteliğini kazandırmayacak miktarda olan, basit usulde vergilendirilenler ve işletme hesabı esasına göre deftere tabi olanlar ile vergiden muaf bulunan meslek ve sanat sahibi kimseleri’’ olarak tanımlanmıştır. Buna göre, işletme hesabı esasına göre deftere tabi olanlar esnaf olarak nitelendirilmektedir.
Türk Ticaret Kanunu 3. Maddesinde ticari işler tanımlanmış aynı kanunun 11. maddesinde ise ‘‘Ticari işletme, esnaf işletmesi için öngörülen sınırı aşan düzeyde gelir sağlamayı hedef tutan faaliyetlerin devamlı ve bağımsız şekilde yürütüldüğü işletmedir.’’ tanımından yola çıkılarak, Türk Ticaret Kanunu’nun 12. maddesinde de tacirin tanımı yapılarak ‘’(1) Bir ticari işletmeyi, kısmen de olsa, kendi adına işleten kişiye tacir denir.’’ şeklinde ifade edilmiştir. Bu itibarla, ticaret siciline kaydolacak gerçek kişi tacirlerin bilanço esasına göre defter tutması zorunludur.
Bir ticaret şirketinin veya ticari işletmenin tasfiye edilmeksizin başka bir şirket türüne dönüştürülmesidir. Yeni tür değiştirilen şirket eskisinin devamıdır.
Türk Ticaret Kanunu 194. maddesinin 2.fıkrasına göre “Bir ticari işletmenin bir ticaret şirketine dönüşmesi halinde 182 ila 193. Madde hükümleri kıyasen uygulanabilir.” denildiğinden gerçek kişinin nevi değiştirerek Limited Şirket haline dönüşmesi mümkündür.